Sommardeckaren har för många en given plats i hängmattan, men du vill kanske varva med något annat? Här kommer lästips på temat agilt mindset, direkt från Brejn-teamet!

1. Atomic Habits, James Clear
Hur bygger du goda vanor och bryter de dåliga? Mycket intressant då ”Tiny changes, Remarkable results” diskuteras, vilket är en viktig komponent i agilt förhållningssätt.

2. Agile testing och More Agile Testing, Lisa Crispin och Janet Gregory
Gott om idéer och tips för att få testning att fungera i agil kontext. Pedagogiska exempel från verkligheten, mycket bra att använda som uppslagsverk för enskilda frågeställningar. Böckerna passar utmärkt för organisationer som är i början på sin agila resa.

3. Att skapa effektiva team, Susan A. Wheelan
Team och samarbete mellan individer är centralt inom agil utveckling. Susan är erkänd forskare inom grupputveckling och boken vilar starkt på forskningsanalyser. Vad kännetecknar högpresterande team? Hur bygger du dessa? Hur kan du stötta?

4. Good Strategy/Bad Strategy, Richard P. Rumelt
Så bra bok om strategiarbete! Hur definierar, skapar och kultiverar du framgångsrika strategier? Vad är inte en strategi eller rent av en dålig sådan. Kika gärna här för ett smakprov!